De mii de ani nimeni nu stie unde se afla izvorul secret. Locul neatins de om care ascunde apa vie din inima Bucovinei

Un proiect îndrăzneţ

La şapte ani după ce The Cola Cola Company cumpără Dorna Apemin SA, Valvis Holding vine pe piaţa autohtonă cu un nou brand de apă, AQUA Carpatica, cea mai pură apă minerală naturală carbogazoasă din lume.

Compania producătoare, membră a Valvis Holding, este SC Carpathian Springs SA—fondată în anul 2000 ca societate pe acţiuni.

Carpathian Springs reprezintă un proiect îndrăzneţ, bazat pe experienţa în domeniu şi know how-ul managementului companiei.

Societăţile Valvis Holding

1994–2002: Dorna Apemin SA, prima operaţiune a Valvis Holding

În anul 1994 este înfiinţată Dorna Apemin SA, principala sa activitate fiind îmbutelierea apei minerale naturale din izvorul propriu, aflat în depresiunea Dornelor. Localizarea acestui izvor va da numele brandului de succes DORNA. În următorii ani, între 1996 şi 1999 iau naştere trei branduri ale Valvis Holding din zona Vatra Dornei: Dorna, Poiana Negri şi Izvorul Alb. Toate acestea sunt cumpărate în anul 2002 de The Coca Cola Company.

1998–2008: Dorna Lactate SA

Dorna Lactate îşi începe activitatea în anul 1998, fiind preocupată de naturaleţea şi ecologia produselor sale, printre care s-au numărat: LaDORNA, LaDORNA Bio, LaDORNA Lady Milk, LaDORNA Caşcaval, LaDORNA Telemea. Dorna Lactate a pus de asemenea bazele primelor ferme ecologice din România, prin proiectul EUROFARMS.

Dorna Lactate a fost cumpărată în anul 2008 de către multinaţionala franceză Lactatis Group.

2000–2008: Dorna Hellas SA

Dorna Hellas şi-a început activitatea în anul 2000 în Grecia, fiind singurul distribuitor al Dorna (apă minerală naturală), pe lângă aceasta comercializând şi Spring, o serie de răcoritoare cu 3 arome diferite, ce aveau la bază apa minerală.

În anul 2008, Dorna Hellas a fost şi ea cumpărată de compania franceză Lactatis Group.

2005–prezent: Viti-Pomicola Sâmbureşti SA

Sâmbureşti este o zonă binecuvântată de natură, protejată de Munţii Carpaţi, cultivată încă din vremurile antice şi având cea mai lungă istorie a tradiţiei de producţie a vinurilor. În această zonă sunt produse: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Fetească Regală, Fetească Albă şi Fetească Neagră.

În 2005, Valvis Holding începe investiţia în Viti Pomicola Sâmbureşti. Vinul de Sâmbureşti are o istorie remarcabilă, fiind medaliat la Paris în 1891 ca cel mai bun vin roşu din lume. De atunci a câştigat 47 de medalii de aur şi 20 de argint, şi nu se va opri aici.

2007: Dorna Agri SA

Înfiinţată pe baza principiilor şi filozofiei Valvis Holding, Dorna Agri SA îşi concentrează activitatea în zona producţiei agricole ecologice.

Deţine în concesiune circa 7.600 de hectare de teren la Braţul Borcea, unde se cultivă cereale bio LaDORNA. În 2010 s-a produs porumb ecologic pentru prima dată în România, de către Dorna Agri SA. Întreaga producţie de 400 de tone de porumb bio a fost certificată de către BCS Oko Garantie GmbH Nuremberg.

2008: Agroelectrica SA

Dezvoltată pe aceeaşi filozofie de business ecologic, EcoEnergy şi respect faţă de mediul înconjurător, Agroelectrica SA implementează proiectul Insula Verde a Dunării, un concept pilot integrat, unic în România, chiar şi la nivel European, înglobând: culturi eco, plante energetice, energie solară, eoliană, sere de fructe şi legume bio (cu sistem de co-generare de energie).